Telefon: +36 70 317 7433
E-mail: info@vacziora.hu
Megrendelés
Kosár
db termék 0 Ft
Márkák
aktuális információk
Ha nem akar lemaradni legfrisebb híreinkről akcióinkról, iratkozzon fel értesítő levelünkre:
feliratkozás

Később bármikor egyszerűen leiratkozat.
Barion Bankártyás fizetés
Hírek

A Casio márka átfogó története

2014.06.30.
Hírek

A napjainkban már világszerte ismert vállalatot Kashio Tadao alapította 1946 áprilisában. Mondhatjuk, hogy kezdetben családi vállalkozásként működött, hiszen az alapító bevonta testvéreit is a cégbe.

Jelenleg hangszereket, kamerákat, számológépeket és természetesen minőségi karórákat kínálnak. Ezzel szemben első terméküknek köze sem volt ezekhez, mivel az egy gyűrű volt. Persze nem akármilyen, ugyanis cigaretta szipkaként funkcionált, így segítségével a káros szenvedélynek hódolók mindkét keze szabaddá válhatott dohányzás közben.

 

Ez a speciális találmány végeredményben rendkívüli sikernek örvendett. Ezt leginkább azzal lehet bizonyítani, hogy az ebből befolyt nyereség segítségével kezdhettek bele az első számológépük kifejlesztésébe.

A Casio első elektromos számológépét, mely a Casio 14-A nevet kapta, végül 1954-ben került a piacra. Ez azonban még nem igazán hasonlított mai társaira, hiszen hatalmas súllyal és mérettel rendelkezett. Az első zsebszámológépet, a Casio Minit, 1972-ben dobták piacra, ám még előtte 1966-ban első számítógépük is napvilágot látott. Hírnevük ez idő alatt folyamatosan nőtt, így a ’70-es évekre már ismerté váltak Ausztráliában, az Egyesült Államokban, Svájcban és Németországban is.

1971-ben a világ első tintasugaras nyomtatóját is e megkérdőjelezhetetlenül innovatív cég hozta létre. Három évvel később sikeresen kifejlesztették első elektronikus mechanikájú karórájukat, majd ezt követően folyamatosan újabb és újabb mesterművekkel árasztották el a piacot. Érdekességként jó tudni, hogy a Casio karórák voltak az elsők, amelyek különböző időzónák szerint tudták mutatni az időt, kijelezték a hőmérsékletet, vagy rendelkeztek GPS-el. Az újítások azonban folyamatosan követték egymást, hiszen szintén a cég nevéhez fűződik az LCD kijelző technológia.

Karórák tekintetében a G-Shock széria DW-5600E modellje rendelkezett elsőként LCD kijelzővel. Napjainkban már több kollekció közül válogathatunk, hiszen a Casio márkához tartozik a G-Shock-on túl például az Edifice, a Baby-G vagy az Oceanus széria. Mindegyik más és más funkciókkal rendelkezik, ezért mindenki megtalálhatja az igényeihez leginkább illő időmérőt. Mindegy, hogy a klasszikus, a modern vagy a retró megjelenésű karórákat preferáljuk, esetleg valami különleges funkcióra vágyunk, hiszen a Casio tényleg nagyon széles termékkínálattal rendelkezik.

Annak ellenére, hogy a cég fennállása alatt folyamatosan újításokkal állt elő, mindvégig nyújtani tudott egy stabil, nagyfokú minőséget, melyet nem igen lehet túlszárnyalni. A Casio-hoz fogható céget talán nem is lehetne mondani, hiszen minden területen, ahol tevékenykedik, rendkívül kiemelkedő sikereket ér el.

Mobil verzió
Árukereső.hu Árukereső.hu


Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.