Márkák
aktuális információk
Ha nem akar lemaradni legfrisebb híreinkről akcióinkról, iratkozzon fel értesítő levelünkre:
feliratkozás

Később bármikor egyszerűen leiratkozat.
OTP Bankártyás fizetés
Hírek

A high-tech kerámia karórák előnyei

2014.09.12.
Hírek

Az évtizedek során nem csak technikailag, hanem alapanyagok terén is sokat fejlődött az óragyártás tudománya. Ennek egyik legnagyobb eredménye a high-tech kerámia felhasználása karórák tekintetében is.

Ez az anyag természetesen nem ugyanaz, melyből például főzéshez alkalmas edényeket készítenek, hanem egy sokkal modernebb, különlegesebb kerámia, mely számtalan pozitív tulajdonsággal rendelkezik. Kitűnő tulajdonságai révén nem csak az óragyártás területén alkalmazzák, hanem például az orvostudományban is.

Visszatérve az időmérőkhöz, elsősorban óratokot, szíjat vagy lünettát szoktak belőle készíteni.

A high-tech kerámia egy rendkívül szilárd, strapabíró anyag. A Mohs-féle keménységi skálán, 10-ből 9-es minősítést kapott, tehát majdnem a gyémánt keménységével vetekszik. Ebből kifolyólag nagyfokú karcállósággal rendelkezik, mely karórák esetében nagyon jól jön. A kerámia órák talán egyetlen hátránya, hogy viszonylag ridegek, így a fémből készült modellekhez képest érzékenyebbek az ütésre. Emiatt viselésüknél erre fokozottabban érdemes odafigyelni, hiszen egy kerámia szíj ára meglehetősen borsos.

Az időmérők nagy ellenségének számít az időjárás, ám ennél az anyagnál ez sem okoz gondot, hiszen kiváló hőálló képességgel rendelkezik. A hirtelen hőmérséklet-ingadozást ugyancsak könnyedebben tűri, tehát nem történik vele különösebben semmi, ha a téli mínusz fokokból belépünk egy kellemesen fűtött helyiségbe.

A belőle készült szíj nem fakul ki, nem színeződik el, tehát akár több évnyi viselés után is teljesen újnak fog tűnni. A fémallergiásoknak sem kell tartaniuk tőle, hiszen a high-tech kerámia egyben antiallergén is. Nem fog bőrirritációt okozni, ezért ez a tényező senkit nem akadályozhat meg viselésében. Az ilyen időmérők könnyedségük miatt, még egész napos hordás után is kényelmesek.

Megjelenésüket tekintve sem hagynak kivetnivalót maguk után, hiszen rendkívül divatos karórákat készítenek belőle. Kellemes tapintású, sima felületük különleges fénnyel párosul. Csak egyedi, különleges remekművek készíthetőek high-tech kerámiából.