Telefon: +36 70 317 7433
E-mail: info@vacziora.hu
Megrendelés
Kosár
db termék 0 Ft
Márkák
aktuális információk
Ha nem akar lemaradni legfrisebb híreinkről akcióinkról, iratkozzon fel értesítő levelünkre:
feliratkozás

Később bármikor egyszerűen leiratkozat.
Barion Bankártyás fizetés
Hírek

A karóra választás szempontjai

2013.12.19.
Hírek

Annak érdekében, hogy a legtökéletesebb órát tudhassuk a magunkénak, el kell dönteni pár alapvető dolgot. Mostani cikkünkben megpróbálunk segítséget nyújtani karóra választáshoz.

Az első eldöntendő dolog, hogy a kiszemelt óra a mindennapokon vagy csak különleges eseményeken lesz viselve. A mindennapos viseletre szánt óráknak hibátlanul ellen kell állniuk egy sor igénybevételnek. Nem árt, ha a kiszemelt óra vízálló vagy vízálló tokozású, illetve jó, ha az üvege nem karcolódik könnyen, hiszen előfordulhat, hogy kisebb ütések vagy nagyobb mennyiségű víz (mondjuk egy heves zápor) éri az órát.

A funkció mellett fontos az esztétikum is. A mindennapos használatra kiválasztott órának passzolnia kell viselője stílusához, életviteléhez. Férfiaknál és nőknél egyaránt leginkább az öltözködéshez kell illeszkednie az órának. Egy olyan úrnak, aki legtöbbször öltönyben jelenik meg, érdemes egy visszafogott, elegáns órát választani. Hölgyek esetében szintén meghatározó az öltözködési stílus. Akár fém, akár bőr szíjas darabot választunk, fontos, hogy a kiegészítőkhöz, a viselt ékszerekhez és az öltözékhez illeszkedjen a karóra. Az üzleti életben jártas embereknél a márkás, minőségi óra árulkodó is lehet. Elmondja a leendő ügyfeleknek, hogy az üzletkötő ad magára, igényes a megjelenésére.

Hölgyeknél külön érdemes figyelembe venni a meglévő ékszereket. Ha szimpatikusabbak az arany kiegészítők, mindenképpen arany színű órát tanácsos választani, míg ezüst ékszerek mellé ezüst szíjjal ellátott karórát, illetve kaphatók még az úgynevezett ’bicolor’ modellek, melyeken az arany és az ezüst szín egyaránt megtalálható. Ezzel a megjelenést még magasabb fokra lehet emelni. Az alkalmi viseletre szánt órák kiválasztása talán egyszerűbb, hiszen ott az elegáns viselethez kell igazítani az óra stílusát is. Ezek jellemzően sok kővel kirakott, csillogó, de ugyanakkor kényesebb modellek.

Ha ajándékba szánjuk az órát és figyelembe vesszük az illető stílusát, munkáját, kiegészítőit, illetve még az esetleges fém érzékenységével is tisztában vagyunk, akkor lényegében nincs olyan pont, ahol elcsúszhatunk. Jó hír a fémérzékenységben szenvedők számára, hogy az Európai Unióban már csak nikkelmentes órákat és ékszereket lehet forgalmazni. A nikkelt korábban előszeretettel alkalmazták az órák és ékszerek fém részeinek ötvöző anyagaként, de mérgező és allergizáló mivolta miatt betiltották felhasználását.

Ajándékozás esetén nem árt tisztázni az esetleges csere lehetőségét. Az interneten vásárolt termékeket általában 14 napon belül visszaküldhetjük és akár pénzvisszafizetést, vagy cserét is kérhetünk. Nem ritka, hogy egy webáruház akár 30 napon át is lehetővé teszi ezt a lehetőséget.

Végül, de nem utolsósorban figyelni kell a korunkra is, vagy a megajándékozni kívánt személy korára. Az eladó mindenben a segítségünkre lesz. Olyan modelleket fog ajánlani, amik a felsorolt kritériumoknak megfelelnek.

Ha nem azon szerencsések közé tartozunk, akik mindennap más órát csatolnak a csuklójukra, akkor választáskor érdemes tájékozódni.

Mobil verzió
Árukereső.hu Árukereső.hu


Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.