Telefon: +36 70 317 7433
E-mail: info@vacziora.hu
Megrendelés
Kosár
db termék 0 Ft
Márkák
aktuális információk
Ha nem akar lemaradni legfrisebb híreinkről akcióinkról, iratkozzon fel értesítő levelünkre:
feliratkozás

Később bármikor egyszerűen leiratkozat.
Barion Bankártyás fizetés
Hírek

A Swatch csoport

2014.11.28.
Hírek

A Swatch csoport magába foglalja a legismertebb óramárkákat. A Swatch-ot 1983-ban alapította két cég (az ASUAG és a SSIH), elnöke Nicholas Hayek lett.

 

 

 

 

Az ASUAG 1931-ben alakult, közel ötven évig vezető óragyártó cég volt, a Basic óraszerkezetek köthetőek hozzá. A vállalat a hetvenes években olyan sikeresen működött, hogy holdinggá alakult át, de 1982-ben a csőd szélére került. A SSIH pedig, a Tissot és az Omega egyesüléséből jött létre 1930-ban. Korának vezető csúcstechnológiáját képviselte, de a japán kvarcóra verseny rengeteg pénzt emésztett fel költségvetéséből, ezért 1981-re fizetésképtelenné vált. Röviden összefoglalva tehát emiatt vált szükségessé a két nehéz helyzetben lévő cég társulása, hogy megtarthassák vezető pozíciójukat.

A Swatch Group jelenleg lefedi az egész óragyártást: tervez, értékesít és forgalmaz. Az összbevétele 2013-ban - a világon uralkodó válság mellett is - 22,6%-os nyereséget hozott. A svájci Bielben alapították, és jelenleg már 50 országban közel 33600 embert foglalkoztat. Olyan ismert márkák tartoznak alá, mint az Omega, a Swatch, a Tissot vagy épp a Tommy Hilfiger. A társaság híres arról, hogy gyakorlatilag minden ember megtalálhatja a neki legmegfelelőbb árkategóriát és márkát a kínálatában.

A luxus termékek, melyeket a Breguet, a Fabergé, Harry Winston és a Longines márkák foglalnak magukba, stílust és presztízst kölcsönöznek viselőjüknek. A legtöbb remekmű tartalmazza az okos óra összes ismertetőjegyét.

A felső középkategóriából azok az üzletemberek válogathatnak, akiknek lényeges, hogy megjelenésük is tükrözze, milyen fontos emberek is valójában. Ide tartozó márkák között szerepel a Longines, a Rado vagy az Union. A közép kategóriát a Tissot, a Tommy Hilfiger, a Casio, a Converse, a Certina, a Mido vagy a Hamilton márkák képviselik. Az ilyen karórák szintén magas minőséget és stílust kölcsönöznek viselőjüknek. A hatalmas választékból adódóan szinte mindenki találhat számára megfelelő időmérőt. Ez a kategória a hölgy vásárlókat is megcélozza, hisz számos darab kifejezetten női modell. Az ide köthető időmérők tehát nemcsak elegánsak, de praktikus kiegészítők is, melyek épp olyan elengedhetetlen tartozékaink lehetnek, mint okostelefonjaink.

Az „alacsony” kategóriába tartoznak a Swatch, Endura, Ice Watch stb. kategóriák. A ranglétra alján való szereplésük persze nem minőségükről ad hangot, hanem célcsoportjukról, ugyanis elsősorban a fiatalokat célozzák meg változatos szín- és formavilágukkal. Természetesen kortól függetlenül bárki csuklóján megállják a helyüket. Az ide tartozó darabok leginkább korunk fejlettségét és technológiáját képviselik, bizonyos példányok egy számítógép funkciójával is felérnek.

Mindegyik márka a Swatch csoport támogatását élvezi, így nem annyira éles közöttük a verseny. Ez a stabilitás pedig lehetővé tette olyan újítások kifejlesztését, melyek ma már ellengethetetlenek: például a vízállóság, a kijelző világítás vagy a csillagászati időhöz igazodás. A márkák az egységesülés mellett meg tudták őrizni egyediségüket, és ennek hála ma is vezető pozícióval bírnak a piacon.

Mobil verzió
Árukereső.hu Árukereső.hu


Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.