Márkák
aktuális információk
Ha nem akar lemaradni legfrisebb híreinkről akcióinkról, iratkozzon fel értesítő levelünkre:
feliratkozás

Később bármikor egyszerűen leiratkozat.
OTP Bankártyás fizetés
Hírek

Az időmérők csoportosítása megjelenésük alapján

2014.09.19.
Hírek

Abban bizonyára sokan egyetértünk, hogy napjainkban már nem is az idő mérése a karórák legfontosabb funkciója, hanem sokkal inkább kiegészítőként, ékszerként betöltött szerepük.

 

 

 

 

Külsejük alapján több csoportba sorolhatjuk a karórákat. Kezdjük a „tetején”, a leginkább luxus jelzővel illethető darabokkal. Az ilyen típusú időmérők nem túl széles választékban kaphatóak a boltokban, hiszen csak kevés ember engedheti meg magának az exkluzív kinézettel és árral ellátott remekműveket. Megjelenésük abszolút lélegzetelállító, semmi negatív nem mondható rájuk. Alapanyagaik csúcsminőségűek, így egyben tartósnak is tekinthetőek. Mellettük szóljon továbbá az, hogy aki eme elegancia és különlegesség ötvözete mellett dönt, nem fog majd soha attól tartani, hogy szembejön vele valaki az utcán ugyanolyan karórával.


Külön szekciót alkotnak a klasszikus időmérők, melyeket semmiféle különlegesebb dísszel nem láttak el feleslegesen. A legjobb szó rájuk talán az, hogy kimértek, hiszen pontosan annyira néznek ki jól, amennyire szükséges. Ilyen klasszikus stílust képvisel a Casio Analog Collection palettája, de a magasabb árfekvésű és prémium minőségű Citizen, Doxa és Tissot kínálatában is érdemes körbenézni, ha ilyen órát keresünk. Ezek szíja és a tokja általában arany vagy ezüstszínű, az anyagokra az acél a legjellemzőbb. Formájuk többnyire kerek vagy esetleg szögletes. Kifinomult, visszafogottság jellemzi tehát külsejüket, melyeket szintén hasonló tulajdonságokkal rendelkező személyeknek ajánlunk leginkább.

Elkülöníthetjük a sportosabb, fiatalosabb külsejű időmérők csoportját is, melyekre a rugalmasság jellemző elsődlegesen. A gyakran sportoló, szinte egyfolytában mozgásban lévő embereknek kifejezetten ilyen órát javaslunk, hiszen adottságaikhoz és életvitelükhöz is egyaránt passzolni fog. Az aktív/outdoor életmódhoz például remekül passzolnak a Casio G-Shock és Baby G modelljei. Az ilyen órák esetében a szíj általában műanyagból vagy gumiból készül, melyeket számtalan színben lehet kapni. Némelyik példányt digitális kijelzővel láttak el a gyártók, ezek modernek is tekinthetőek. Természetesen nem csak fiatalokhoz illenek az ilyen órák, viszont elegánsabb alkalmakra semmiképp sem javasolt felvenni őket.

És akkor még nem is beszéltünk az úgynevezett divatórákról, mint a Fossil, DKNY, Caravelle New York, Esprit, vagy Tommy Hilfiger modelljei. Ezek a külső megjelenést helyezik előtérbe. Mindig divatosak és trendik, így kiváló kiegészítői a ruhatárnak.

Természetesen még ezeket a kategóriákat is további stílusokra lehetne bontani, hiszen a klasszikus órákon belül ugyancsak vannak kifinomultabb, nőiesebb darabok, illetve masszívabb, férfiasabb remekművek. Célunk azonban csupán az volt, hogy kissé megkönnyítsük a karóra vásárláskor felmerülő tájékozódást e különleges világban.