Telefon: +36 70 317 7433
E-mail: info@vacziora.hu
Megrendelés
Kosár
db termék 0 Ft
Márkák
aktuális információk
Ha nem akar lemaradni legfrisebb híreinkről akcióinkról, iratkozzon fel értesítő levelünkre:
feliratkozás

Később bármikor egyszerűen leiratkozat.
Barion Bankártyás fizetés
Hírek

Az óraszíjak tisztítása

2014.04.18.
Hírek

A karóra tulajdonosok tudják, hogy féltett kincsük nem fog mindig eredeti fényében tündökölni és ragyogni. Gyakran karcolódhat meg az üveg, a tok, de akár a szíj is elkoszolódhat. Mostani cikkünk ez utóbbi probléma hatékony megoldásaival foglalkozik.

 

 

 

Mindenek előtt elmondhatjuk, hogy ahány óraszíj anyag, annyiféle tisztítási eljárást kell alkalmazni. Létezik azonban egy olyan technika, amely minden anyagtípus esetén bevethető. Az ultrahangos tisztítás rendkívül népszerű az órások és ékszerészek körében. Nagyon kíméletes módszernek számít, hiszen nem vegyszerekkel történik a szennyeződések eltávolítása, hanem ultrahanggal. Ehhez az eljáráshoz szükség van egy 40 és 200 kHz frekvenciájú hanghullámokat kibocsátó gépre, amelybe vizet, vagy egyéb szerves anyagot lehet tenni. Az ultrahangos hullámos hatására buborékok keletkeznek a vízben, melyek képesek feloldani a szennyeződéseket, akár a legeldugottabb zugokban is. Az ultrahangos tisztítást minden esetben érdemes szakemberre bízni.


Vannak olyan módszerek is, amelyekhez nincsen szükség semmi másra, csak pár anyagra és eszközre, amit a kamrában is megtalálhatunk.


Fém szíjjal felszerelt karórákat a következő módszerrel lehet tisztává varázsolni. Készíts egy kevés langyos, mosogatószeres – vagy szappanos - vizet, majd egy puha rongy és ezen folyadék segítségével tisztítsd meg óraszíjadat. Ha nem férsz hozzá a kisebb zugokhoz, akkor vegyél elő egy régi fogkefét, mely tökéletesen meg fog felelni a célnak. Ha már mindenhol megtisztítottad óraszíjadat, öblítsd le langyos vízzel, hagyd megszáradni, majd viseld ismét ragyogó karórádat.


A bőrszíjak esetén is hasonlóképpen kell cselekedni, mint fém társaik esetén, csak a folyamat végén be kell egy kevés kézkrémmel kenni a bőrt, hogy az a későbbiekben taszítsa a szennyeződéseket, valamint ne repedezzen meg.


Műanyag szíjak esetén nincs szükség finomkodásra, hiszen ezek nagyon strapabíróak. Válaszd a mosogatószeres vizet és a szivaccsal dörzsöld, ahogy csak tudod. Ha elkészültél, várd meg, hogy megszáradjon, utána már viselheted is kedvenc műanyag szíjas karórádat.

Mobil verzió
Árukereső.hu Árukereső.hu


Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.