Telefon: +36 70 317 7433
E-mail: info@vacziora.hu
Megrendelés
Kosár
db termék 0 Ft
Márkák
aktuális információk
Ha nem akar lemaradni legfrisebb híreinkről akcióinkról, iratkozzon fel értesítő levelünkre:
feliratkozás

Később bármikor egyszerűen leiratkozat.
Barion Bankártyás fizetés
Hírek

Barangolás a svájci órák világában

2014.03.26.
Hírek

Mindenki tisztában van azzal a ténnyel, hogy a svájci karórák a legjobbak. Azonban gyakran nehéz eligazodni közöttük, főleg a hasonló szerkezeteik miatt. Aktuális írásunkat ennek a témakörnek szenteljük, valamint három márkának.

 

 

 

 

Rengeteg kérdés merülhet fel óra vásárlás előtt, amelyekre nem biztos, hogy tudjuk a választ. Milyen szempont alapján válasszak? Melyik márka mellett döntsek? Mi a különbség egy 50 és egy 500 ezer forintos svájci karóra között? Miért rendelhető meg sokkal olcsóbban egy luxusóra az internetről, vagy egy közvetítőn keresztül? Csupán pár gondolat a sok közül, de ezeket most megpróbáljuk tisztázni.

Adriatica, a belépő kategória

Ez az óra svájci gyártmány, árkategóriáját tekintve pedig 30 és 120 ezer forint között mozog. Az Adriatica óragyára svájc déli részén, egy kis faluban található. A megfizethető, mégis minőségi svájci órákat termékeikkel támasztják alá. Az összes modelljük nikkelmetes anyagból készül, így a fémallergiások számára kitűnő választás lehet. Az órákban található szerkezetek egytől-egyig kifogástalan svájci gyártmányok, bőrszíjaik pedig tényleg bőrből készülnek. Az Adriatica termékpalettáján mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb modelleket, hiszen a klasszikus női és férfi darabok mellett sorakoznak az ékszerórák és az sportos karórák is. Ha egy igazán megbízható, minőségi, svájci órát szeretne, akkor az Adriatica biztosan nem fog csalódást okozni.

Claude Bernand, azaz a közép kategória

Szintén svájci gyártmány, azonban ezen karórák ára kicsit borsosabb az előbb ismertetett márkához képest. Ilyen órákhoz 60 és 200 ezer forint közötti áron juthatunk. A Claude Bernand gyára olyan vidéken fekszik, amely rendkívül gazdag a kézműves hagyományokban, közvetlenül a felső kategóriás Edox szomszédságában. Ez a földrajzi közelség meglátszik a modellek kidolgozási minőségén is. Elmondható a középkategóriáról is, hogy óráikat kézzel csiszolják, ez a tény pedig már első ránézésre is feltűnik. Minden Claude Bernand órát sorszámmal látnak el, ami bizonyítja, hogy ugyan kevésbé ismert, mégis minőséget nyújtó órákról beszélünk. Bőrszíjaik kivételes svájci szíjak, az órák pedig zafírüveggel készülnek. A hibátlan svájci óraszerkezet pedig önmagáért beszél. A Claude Bernand órákat különleges tokozása, a fémszíjak kidolgozása, számlapjuk aprólékos megmunkálása teszi igazán különlegessé.

TAG Heuer, azaz a felső kategória

Cikkünk végére hagytuk a szintén svájci gyártmányú TAG Heuer karórákat, melyek megvásárlását csak kevesen engedhetik meg maguknak, hiszen áruk 300 ezer és 2 millió forint között, vagy akár e felett mozog. Vannak, akiknek presztízs kérdés, hogy egy igazán nagy márkájú luxusóra legyen bal csuklójukon, de valószínű, hogy ők sincsenek tudatában annak, hogy milyen nagy órájuk belső értéke. Ezen óramárkát az évente megjelenő német órakatalógus a legmagasabb osztályba sorolja. Ebben a kategóriában találkozhatunk még a Rolex, Omega, a Breitling és sok más ismert, minőségi márkával. Ezt az előkelő helyet a technológiának, innovációjának, kivitelezési minőségének és technológiájának is köszönheti a TAG Heuer. Egy TAG Heuer automata szerkezetű karóra nem készülhet olyan szériaszerkezettel, amely egy középkategóriás ismert márka termékeiben van. Leegyszerűsítve ez annyit jelent, hogy minden órában részben, vagy teljesen egyedi, saját tervezésű óraszerkezet működik. Egyediségét az is mutatja, hogy hatalmas gyárépületet kellett építeniük azért, hogy ezen egyedi szerkezeteket elkészíthessék. Ez természetesen hatalmas anyagi ráfordítást jelent. Ha egy ilyen karórát a kezünkbe veszünk, azonnal érezhetjük, hogy nem egy hétköznapi modellt tartunk. A TAG Heuer már másfél évszázada elégíti ki a luxusórák szerelmeseit, változatlan svájci minőségben.

Mobil verzió
Árukereső.hu Árukereső.hu


Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.