Telefon: +36 70 317 7433
E-mail: info@vacziora.hu
Megrendelés
Kosár
db termék 0 Ft
Márkák
aktuális információk
Ha nem akar lemaradni legfrisebb híreinkről akcióinkról, iratkozzon fel értesítő levelünkre:
feliratkozás

Később bármikor egyszerűen leiratkozat.
Barion Bankártyás fizetés
Hírek

Ezekre a technikai dolgokra figyelj!

2014.05.24.
Hírek

Amikor karórát vásárolunk, nem csupán a külső megjelenésre kell figyelni, hanem a felépítésbeli, technikai és összeszerelési megoldásokra is.

Az első szempont, amire figyelni kell óravásárlás előtt az a szerkezet. Japánban és Svájcban készítik a világ legjobb óraszerkezeteit. A Citizen, Casio és Seiko karórákba általában japán szerkezetek kerülnek. Elmondható, hogy a japán szerkezetek legjobban japán órákban tudják adottságaikat hasznosítani. A klasszikus kérdést sem szabad elfelejteni. Kvarc vagy mechanikus szerkezetű modellt válasszunk?

Mindkét típus mellett fel lehet sorakoztatni előnyöket és hátrányokat is, de fontos tudni, hogy a mechanikusokat- melyek különböző komplikációkkal sem rendelkeznek – drágábban vásárolhatjuk meg.

Sokat elárul egy karóráról az is, ha a gyártó feltünteti a nevét, cégének logóját az alkatrészeken. Legáltalánosabban négy helyen találkozhatunk ilyen jelölésekkel. A számlapon feltüntetett logó vagy név a legszembetűnőbb, ezután következik a számlap, a korona és a zár. Ezen jelöléseket több módon is rögzíthetik a karóra részein. A legkedveltebb technikának a lézergravírozás számít, ezután a kicsivel költségesebb eljárás a marás következik a sorban. Nagyobb márkák kidomborodó jelölésekkel szokták ellátni modelljeiket.

A harmadik szempont fémszíjak esetén lép életbe. Ilyen kaliberű daraboknál a zárat kell megvizsgálni. Az egyszerű modellek esetén általában csak egy ponton rögzül a zár. Ami, hogy őszinték legyünk, nem túl biztonságosak. Érdemesebb olyan karórát választani, ami legalább két ponton rögzül. Első lépésben ezek a darabok is úgy záródnak, mint a hagyományos – egy ponton záródó szíjak – azonban második lépésben egy fület lehet ráhajtani a zárra. Ha nagyon biztosra szeretnénk menni, akkor még egy nyomógombbal is biztosíthatjuk a zárat. Ilyen esetben már három ponton rögzül a karóra, biztosan nem fog leesni a csuklónkról.

Olyan órát érdemes választani, amelynek szerkezete rendkívül megbízható, látható helyen szerepel alkatrészein a gyártó neve, logója, valamint megfelelően és biztonságosan tudjuk viselni azt, hibátlan zárjának köszönhetően.

Mobil verzió
Árukereső.hu Árukereső.hu


Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.