Telefon: +36 70 317 7433
E-mail: info@vacziora.hu
Megrendelés
Kosár
db termék 0 Ft
Márkák
aktuális információk
Ha nem akar lemaradni legfrisebb híreinkről akcióinkról, iratkozzon fel értesítő levelünkre:
feliratkozás

Később bármikor egyszerűen leiratkozat.
Barion Bankártyás fizetés
Hírek

Hogyan ápoljuk karóránkat?

2014.07.18.
Hírek

Ha már túl vagyunk a hosszadalmas, ám annál kellemesebb karóra vásárlási procedúrán, és végre kezünkben tartjuk, illetve hordjuk a számunkra legtökéletesebb darabot, akkor jövünk rá igazán, hogy milyen értékkel is gazdagodtunk.

Nem egy hetente cserélhető kis dolog ez, hanem egy hasznos funkciókkal felszerelt státuszszimbólum. Felelősségteljesen oda kell rá tehát figyelni, hiszen élettartama nagyban függ attól, hogy hogyan bánunk vele.

Első tanácsunk ugyan evidensnek tűnik, ám nem is olyan könnyű betartani: adottságainak megfelelően viseljük, használjuk karóránkat. Ide tartozik a már sokszor emlegetett téma a vízállóság is. Sokan vagy nem tartják be, vagy netán elfelejtkeznek róla, és olyan vízsugárnak teszik ki időmérőjüket, amelynek az már nem tud ellenállni. A probléma pedig nem is feltétlenül azonnal jelentkezik, hanem majd csak később, így hajlamosak vagyunk mást hibáztatni a felmerült kárért. Ezzel azonban semmit nem érünk el, hiszen a mi hibánkból eredeztethető a sérülés, így nekünk is kell állni a szervizelés költségét. Természetesen az időmérő megvásárlásakor, ha nem utalna rá semmilyen jelzés, akkor bátran kérdezzük meg az eladót, és kérjünk pontos tájékoztatást ez ügyben. A kapott információkat pedig ne csak észben tartsuk, hanem alkalmazzuk is.

Szintén fontos témakör a szíj tisztítása, ápolása, mellyel kapcsolatban egy régebbi cikkünkben már foglalkoztunk, az ultrahangos tisztítást elemezgettük benne. A speciális géppel végzett tisztítás a legprofesszionálisabb módszernek tekinthető, viszont nyilvánvalóan szaküzletbe kell vinnünk karóránkat, mely költségekkel jár. Persze sokkal teljes körűbb és biztonságosabb megoldás, mintha mi magunk csinálnánk otthon, de talán az a legjobb kiút, ha kombináljuk a két opciót. Ha a házi variációval kezdenénk, akkor első lépésként keressünk valamilyen finom anyagot. Azt itassuk át enyhén szappanos vízzel, majd törölgessük át vele karóránk szíját. Makacsabb szennyeződések esetén igénybe vehetünk egy használaton kívüli fogkefét is, de annak rendszeres alkalmazása azért nem javallott. Miután végeztünk a tisztogatással ne felejtkezzünk el arról, hogy a folyadékot, illetve a szappant teljes mértékben el kell tüntetnünk időmérőnkről. Szükség esetén finoman megrázhatjuk karóránkat, hogy a szemek közé befolyt vizet is eltávolíthassuk.

Bőr szíj esetében hangsúlyt kell fektetnünk annak ápolására is. Általában erre kézkrémet javasolnak, de talán még jobb választás lehet a bőrcipők ápolására való készítmény. Sokunk otthonában alapjáraton fellelhető belőle egy tégely, de ha mégsem, akkor nagyobb üzletekben egyszerűen hozzájuk juthatunk. A legtöbb ilyen bőrápoló védő réteget is kialakít egy bizonyos időtartamra, mely hatásosan veszi fel a küzdelmet a véletlenül rákerülő folyadékokkal szemben.

Persze karóránk belseje is ugyanolyan kontrollt igényel, mint külseje, azonban hacsak nem értünk hozzá, szakemberhez kell fordulnunk vele. A vásárlás során erről is érdemes érdeklődnünk, hiszen az alapanyagok függvényében egy általános vizsgálatra sor kerülhet évente, két évente, de az is lehet, hogy hosszabb időközönként kell csupán átnézetni.

Apróságoknak tűnhetnek a fentebb felsoroltak, de ha tényleg ügyelni szeretnénk értékünkre, akkor nem szabad figyelmen kívül hagynunk őket.

Mobil verzió
Árukereső.hu Árukereső.hu


Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.