Telefon: +36 70 317 7433
E-mail: info@vacziora.hu
Megrendelés
Kosár
db termék 0 Ft
Márkák
aktuális információk
Ha nem akar lemaradni legfrisebb híreinkről akcióinkról, iratkozzon fel értesítő levelünkre:
feliratkozás

Később bármikor egyszerűen leiratkozat.
Barion Bankártyás fizetés
Hírek

Karóra divat és stílus – I. rész

2014.10.16.
Hírek

Több bejegyzésünkben említettük már, hogy napjainkban a karórák inkább számítanak kiegészítőknek, mint eszközöknek, melyek a pontos időt mutatják. Sose fognak úgymond kimenni a divatból, azonban az öltözködéssel párhuzamosan a karórák körében is folyamatosan változik, hogy éppen aktuálisan mi számít divatosnak. A trenden túl pedig az is lényegessé válik, hogy milyen alkalomra vesszük fel az adott darabot.

 

 

Sokan egy tehetősebb karórát sem engedhetnek meg maguknak, míg mások megjelenésüket előtérbe helyezve, vagyonokat költenek a különféle stílusos ruhadarabokra, kiegészítőkre, köztük időmérőkre is. Ez elsőre butaságnak, hiúságnak hangzik, de ha megnézzük a karórák sokszínűségét, akkor rájövünk, hogy valójában azok között is fellelhetünk különféle stílusokat, illetve nem feltétlenül vennénk fel ugyanolyat, amikor a baráti társasággal találkozunk, vagy amikor a családdal jövünk össze egy vasárnapi ebédre. Most pár mondatban szeretnénk segíteni nektek abban, hogy kissé könnyedebben eligazodjatok a karóra márkák és stílusok között, hogy megtaláljátok a hozzátok, és a különféle eseményekhez leginkább illő remekműveket.

Kezdjük a kínálatunkban megtalálható Adidas órákkal, melyek elsősorban laza, sportos megjelenésűek. Sokféle színben kaphatóak, többségében műanyag szíjjal, óratokkal rendelkeznek. Ahogy az Adidas melegítők, az Adidas karórák sem lesznek sose divatjamúltak, hiszen már több évtizedet meghatározó márkáról van szó. Nyilvánvalóan sport rendezvényekre, bulikba és suliba is tökéletes választás a lezser fiataloknak.

A Casio-nál már nem beszélhetünk olyan egyöntetű megjelenésről, mint az előző esetben. Hatalmas a választék, talán kissé nehéz is benne eligazodni elsőként. A különböző szériák azonban nem csupán funkciókban, hanem megjelenésben is eltérnek egymástól valamelyest, így hamar felfedezhetjük bennük a rendszert. A Baby-G karórák csoportja például fiatalos, modern külsővel rendelkezik. Többnyire műanyag szíjjal, ám az ütéseknek masszívabban ellenálló óratokokkal bírnak, melynek következtében bátrabban hordhatóak például sportokhoz.

Az Edifice szériát többségében férfiaknak, míg a kínálatunkban fellelhető Sheen termékcsoportot nőknek ajánljuk. E két kategóriába fellelhető példányok inkább elegánsak, de nem túlzottan. Munkába, családi összejövetelekre tökéletes választásnak bizonyulhatnak. A Casio Retro modellek önmagukért beszélnek, valóban múltidéző hangulatúak. Aki kedveli ezt a stílust, az ne habozzon beszerezni legalább egy ilyen Retro karórát kiegészítőinek tárházába.

A Radio Controlled Casio időmérők elnevezésük értelmében rádióvezérelt szerkezettel vannak ellátva, így mindig a hivatalos pontos időt mutatják, és maguktól átállnak a téli és a nyári időszámításra. A legtöbb ide tartozó karóra Tough Solar technológiával rendelkezik, mely azt jelenti, hogy a fényből nyeri a működéshez szükséges energiát, tehát nem kell elemet cserélni. A Radio Controlled karórák elsősorban olyan modern férfiakhoz illenek, akik a stílusos megjelenés mellett kedvelik a csúcstechnológiát és a sok extra funkciót. A G-Shock karórák rendkívül masszívak, az igazán nehéz helyzeteket is kibírják. Magas szintű vízállósággal bírnak, és az óratok is sok mindennek ellenáll, tehát extrém sportok űzőinek, folyamatosan mozgásban lévőknek ajánljuk leginkább. A Sport Pro Trek időmérők kicsiny csoportjának szinte minden példánya Tough Solar szerkezetű, és egészen jó vízállósággal bír. Különleges funkcióik közé sorolható az iránytű és a beépített magasságmérő, melyek miatt kitűnő partnerek lehetnek hegymászáskor, túrázáskor. Külsejét tekintve férfias modernséget és strapabíróságot tükröz.

Mobil verzió
Árukereső.hu Árukereső.hu


Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.