Telefon: +36 70 317 7433
E-mail: info@vacziora.hu
Megrendelés
Kosár
db termék 0 Ft
Márkák
aktuális információk
Ha nem akar lemaradni legfrisebb híreinkről akcióinkról, iratkozzon fel értesítő levelünkre:
feliratkozás

Később bármikor egyszerűen leiratkozat.
Barion Bankártyás fizetés
Hírek

Néhány szó az okos-órákról

2014.02.28.
Hírek

Az okos-telefonok rohamosan terjednek és fejlődnek. Szinte hetente dobnak a piacra újabbnál újabb konstrukciókat, amelyek bizonyos szinten különböznek az előző verziótól. Egyre okosabbak, egyre több funkcióval vannak felszerelve, melyből következik, hogy számos elektronikai eszközre már nincs szükségünk.

 

 

 

Az okos-telefonunkkal szinte már bármit elérhetünk az interneten, alkalmazásokkal képeket szerkeszthetünk, videót, vagy hangot vehetünk fel, játszhatunk a különféle játékokkal. Persze a legfontosabb a mi esetünkben, hogy -bár ehhez nem szükséges okos mivolta-, a pontos időt is leolvashatjuk. Néhány évvel ezelőtt azonban piacra dobták az első okos karórákat is, melyek időmérési képessége elenyészik egyéb funkciói mellett.

Ha éppen nincs kéznél az okos telefonunk és fontos üzenetet, vagy hívást várunk nincs ok aggodalomra, hiszen az okos karóra párosítható a telefonnal, így az óra jelzi a hívásokat és üzeneteket is. Különböző hasznos funkciói segítséget nyújtanak a mindennapokban. Ha szeretnénk, akkor értesítenek az ismerősök születésnapjáról, névnapjáról, az időjárási körülményekről, kedvenc csapatunk legutóbbi sporteredményéről is. Telefonálni azonban egyelőre nem lehet az eszközzel, de a folyamatosan fejlesztéseknek köszönhetően, már biztosan nem kell sokat várni erre a funkcióra sem.

Okok karóránk futás közben is hasznos lehet, hiszen zenehallgatás közben nem kell a zsebünkben kotorászni, egyszerűen az óra segítségével léptethetjük a következi track-re.  Ezen képessége mellett beállíthatjuk rajta, hogy rögzítse a megtett távolságot és mérje az időt is. Bluetooth segítségével elkészített képeinket is exportálhatjuk telefonunkra, melyet utána a számítógéphez is csatlakoztathatunk.

Ha hajlamos vagy a városban eltévedni, ne ess kétségbe, csak pillants az okos órádra, hiszen a beépített GPS segítségével könnyebben eljuthatunk A-ból B-be. Androidos rendszerének köszönhetően számos alkalmazást letölthetünk, melyek könnyítik a mindennapokat. Pár gombnyomás után értesülhetünk az aktuális menetrendről, üzletek nyitva tartásáról, de fogyókúra során a bevitt kalóriamennyiséget is számolhatjuk. Wi-fi kapcsolat segítségével videókat nézegethetünk a youtube-on, hírek olvasásra is alkalmas, de hosszú távon sajnos megterheli a szemet kis méretű -csupán 4 cm-es- kijelzője miatt.

Külsejüket tekintve még nem olyan nagy a választék, de vannak cserélhető szíjjal vásárolható darabok, így ezeket bizonyos szinten saját ízlésünkhöz, személyiségünkhöz igazíthatjuk. Alapjában véve igazán forradalmi újításnak számítanak az okos karórák de hiányosságai miatt még gyors és jelentős fejlesztésekre lehet számítani. Megjelenésük garantálta, hogy karórákra mindig legyen igény.

Mobil verzió
Árukereső.hu Árukereső.hu


Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.