Márkák
aktuális információk
Ha nem akar lemaradni legfrisebb híreinkről akcióinkról, iratkozzon fel értesítő levelünkre:
feliratkozás

Később bármikor egyszerűen leiratkozat.
OTP Bankártyás fizetés
Hírek

Pár mondat a múltidéző retró karórákról

2014.07.28.
Hírek

A méltán közkedvelt Casio vállalat retró szériája közé sorolhatóak a legstílusosabb múltidéző hangulatú karórák. Ezek az időmérők az 1980-as évek világát tükrözik, ám mivel akkoriban már létezett a cég, így nem csupán gyenge utánzatok. Mondhatni tökéletesen adják át annak az időszaknak a hangulatát.

Természetesen a retró irányzat nem kizárólag a karórák terén éli reneszánszát, hanem a lakberendezés, a ruházati cikkek, a kiegészítők és a filmművészet világában is nagyon népszerű.

 

Egy eléggé összetett divatirányzatot takar, hiszen lényegében múltbéli évtizedek felelevenítését jelenti napjaink bevett szokásainak megfelelően.

A Casio gyártmányú retró karórákra rápillantva akár azt is mondhatnánk, hogy az 1980-as években készültek. Persze ezek mai alkotások, csak régi stílussal felruházva, tehát mechanikájukat tekintve ugyanolyan modernek, mint a világhírű japán márka többi időmérője. Érdekességként jó tudni, hogy a cég életében különleges helyet képvisel ez a kollekció, hiszen a felelevenített korszakban ismerhette meg a világ a digitális kijelzőjű Casió karórákat.

Alapanyagait tekintve széles választék áll rendelkezésünkre, hiszen a színes műanyagtól kezdve, nemesacél vagy aranyozott nemesacél szíjjal ellátott remekművekig minden megtalálható e szériában. Néhány darabon beépített számológép is van, mely tovább fokozza a múltidéző hangulatot. A funkciók között természetesen fellelhető a naptár, az ébresztő vagy például a stopper, tehát valójában tudásuk is a helyén van. A műanyag tokozású példányok 5 BAR nyomásig vízállóak, tehát már fürdeni is lehet bennük. Ez természetesen lehetővé teszi azt is, hogy tengerparton vagy strandon is hordhassuk őket, ezáltal ilyen jellegű helyeken is stílusosak lehetünk.

Kifejezetten kedvező áron lehet beszerezni a Casio retró kollekciójának bármely darabját, ahhoz képest, hogy milyen divatosak és milyen sok kedvező tulajdonsággal rendelkeznek. Aki kedveli a retró stílusirányzatot, annak mindenképpen érdemes beruháznia legalább egy ilyen időmérőre, hiszen mondhatni elhagyhatatlan eleme egy múltidéző összeállításnak.