Telefon: +36 70 317 7433
E-mail: info@vacziora.hu
Megrendelés
Kosár
db termék 0 Ft
Márkák
aktuális információk
Ha nem akar lemaradni legfrisebb híreinkről akcióinkról, iratkozzon fel értesítő levelünkre:
feliratkozás

Később bármikor egyszerűen leiratkozat.
Barion Bankártyás fizetés
Hírek

Seiko, a japán óragyártás úttörője

2014.09.29.
Hírek

Ez a világhírű vállalat 1881-ben alapult Hattori Kintaro által, aki Tokió központjában nyitotta meg karórákat árusító és javító boltját.

Az 1890-es években a kis üzlet növekedésnek indult, így 1895-ben már első zsebórájának kifejlesztésén dolgozhatott. Ezt követően az 1910-es években, amikor Japánban kezdett alábbhagyni a lelkesedés a zsebórák iránt - ritkaságszámba ugyan de -, megjelentek a piacon az első importált karórák. A vállalat alapítója Kintaro egy lépéssel a többiek előtt járva végül sikeresen létrehozta az első karóráját, 1913-ban.

Ezt az egyben első japán gyártmányú karórát Laurel névre keresztelték. Akkoriban mindösszesen napi 30-50 példányt tudtak belőle elkészíteni.

A következő fontosabb mérföldkő egy kis érdekesség is, ugyanis a Seiko első TV reklámja egyben Japán első TV reklámja is. 1953 augusztus 28-án pontosan 7 órakor adták le, melyben egy ébresztőóra került bemutatásra. A következő évtizedben, 1960-ban mutatták be az első Grand Seiko modellt, mely sokkal pontosabb és strapabíróbb volt a többi időmérőnél. Az 1964-es Nyári Olimpiára a Seiko szolgáltatja a stopperórákat, összesen 1278 darabot, mely igen pozitív képet alakított ki a vállalatról a médiában. Még ebben az évtizedben bemutatják a Világ első automata kronográf óráját, mely egy sorsdöntő pont a kronográf technológiában megtett útjukon.

1969 decemberében bemutatják a Világ első kvarcóráját, a Seiko Quartz Astron-t. Ez sokkal pontosabb volt, mint bármely más karóra, illetve sokkal hosszabb ideig is működött egyhuzamban. Ezt követően folyamatos fejlesztésekbe kezdtek e téren. 1975-ben például létrehozták a Cal. 0634-es modellt, mely a legelső multi funkciós digitális kvarcóra a világon, belső világítással is ellátva. Még ebben az évben ugyancsak előálltak a világ első titán óratokkal ellátott búvárórájával. Kicsit ugorva az időben 2010-ben pedig bemutatták az első aktív mátrixos EPD karórát.      

Rengeteg újdonsággal gazdagodtunk a Seiko vállalat folyamatos fejlesztéseinek köszönhetően a karórák világában. Jelenleg már az alapító ükunokája, Hattori Sinji a vállalat elnöke, aki irányítása alatt is bizonyosan számtalan fejlesztés zajlik majd le.

Mobil verzió
Árukereső.hu Árukereső.hu


Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.