Telefon: +36 70 317 7433
E-mail: info@vacziora.hu
Megrendelés
Kosár
db termék 0 Ft
Márkák
aktuális információk
Ha nem akar lemaradni legfrisebb híreinkről akcióinkról, iratkozzon fel értesítő levelünkre:
feliratkozás

Később bármikor egyszerűen leiratkozat.
Barion Bankártyás fizetés
Hírek

A Longines márka története

2014.11.21.
Hírek

A Swatch Group egyik kiemelkedő márkája a Longines, melyet 1832-ben alapítottak Saint Imier-ben. A cég büszkélkedhet az egyik legrégebben bejegyzett kereskedelmi logóval, amit ma is használnak. A szárnyas homokóra védjegyet 1880. július 19-én jegyezték be a svájci iparkamaránál.

Alapítója Auguste Agissiz volt, aki a Comptoir Herloger Reignel Jeure nevű vállalatnál kapott óramesteri állást, majd a következő évben átvette a cég irányítását. Ez a vállalat úgy működött, hogy a nyersanyagot odaadták az óramestereknek, akik otthonukban összeállították az időmérőket, majd a cég visszavásárolta a készterméket. Ez az akkori kor bevett üzletpolitikájának számított.


A gyengélkedő Agissiz-től unokaöccse, Ernest Francillon vette át a vállalat irányítását 1852-ben. Ő a hagyományos órák fejlesztését szerette volna előtérbe helyezni. Kezdeményezésére indult el az a módszer, hogy az időmérők összeszerelésével járó munkát egy helyen végezzék a gyáron belül. Ezáltal jobb minőségre, hatékonyabb munkára szeretett volna törekedni.


Francillon 1866-ban megvásárolt két szomszédos telket, ami a Les Longines nevet viselte. Itt építette fel az új gyáregységet az összeszerelés számára. Később felvett egy világhírű mérnököt olyan gépek tervezésére, melyek megkönnyítik a gyártást. Jacques David beváltotta a hozzá fűzött reményeket, és új gépei felvirágoztatták Francillon gyárát, ami felvette a Longines nevet 1880-ban. A vállalkozás töretlenül fejlődött, az 1911-es világkiállításon még bronzérmet is kapott az egyik remekművük. Ekkor már a gyárkomplexum 1100 embert foglalkoztatott, és az értékesítést is itt végezték.


Első igazán nagy kampánya 1927-ben volt, mikor a cég vállalta, hogy Charles Lindbergh számára készít egy órát, amely nem romlik el a 33-35 órás út során, és bírja a vizet. Ezzel hivatalos szponzora lett a nagyszabású vállalkozásnak. Lindbergh neve azért vált ismertté, mert először repülte át az Atlanti Óceánt egy két motoros Spirittel. Az összesen 5810 kilométer utat 33 és fél óra alatt tette meg, másodpilóta vagy navigátor segítsége nélkül. Ezzel a történelem leghosszabb egybefüggő repülését hajtotta végre, mindössze 25 évesen.


A Lindbergh számára tervezett óra az Hour Angle nevet kapta, és kimondottan pilóták számára készítették. A rozsdamentes acélból készült időmérő egy 5 cm átmérőjű tokban foglalt helyet, és úgy tervezték, hogy segítse a navigálást is. Számlapja kicsit zsúfoltra sikeredett, hiszen az óra és perc mutatásán kívül a másodpercmutatókhoz földrajzi szélességi fokok is tartoztak. Az 1927-ben tervezett órát egyébként kisebb változtatásokkal, de jelenleg is forgalmazzák.


A vállalkozás töretlenül fejlődik, és már többek között Amerikába is szállít órakülönlegességeket, köztük a Lindbergh Hour Angle-t is. Ma már akár minden pilótának lehet tehát olyan pilóta karórája amilyen Charles Lindbergh-nek volt, ha nem is olyan hatalmas méretben.

Mobil verzió
Árukereső.hu Árukereső.hu


Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.