Telefon: +36 70 317 7433
E-mail: info@vacziora.hu
Megrendelés
Kosár
db termék 0 Ft
Márkák
aktuális információk
Ha nem akar lemaradni legfrisebb híreinkről akcióinkról, iratkozzon fel értesítő levelünkre:
feliratkozás

Később bármikor egyszerűen leiratkozat.
Barion Bankártyás fizetés
Hírek

Egy kis különlegesség: a CST-01

2014.11.10.
Hírek

A CES (Consumer Electronics Show) kiállítás minden évben valami egészen érdekes újdonsággal örvendezteti meg a műszaki terület iránt érdeklődőket. Nem volt ez máshogy 2013-ban sem, amikor a Central Standard Timing cég a világ legvékonyabb karórájával rukkolt elő.

A cég a terméket CST-01-re keresztelte el. De miért is érdekes ez a karóra? A trendeket félretéve ezek az időmérők nem kaptak semmiféle extrát, érdekességük kizárólag kinézetükben rejlik. Elképesztően vékonyak ugyanis, illetve könnyűek, és ebből kifolyólag tökéletesen illeszkednek bármely csuklóra.


Az óra csupán 1 milliméter vastag, és mindösszesen 12 grammot nyom súlyban. Biztosan felmerül most mindenkiben a kérdés, hogy vajon miként is lehetséges ez. Nos, a CST-01 az e-könyv olvasóknál ismert e-papírból épül fel, amely köztudottan rendkívül hajlékony anyag. A papír egy acélpántra feszül, amire e-tintával íródnak a számok.


Az óra belsejében az a chip található, amely a már említett e-olvasókban is, ez működteti lényegében az egész kis szerkezetet. Áramellátását egy akkumulátor biztosítja, amely egy hónapot bír ki egy töltéssel. Hátrányának csak annyi róható fel, hogy az akkumulátor töltőjét külön kell megvenni. A készülék továbbá csak alapszinten vízálló, ezért ennek kapcsán fokozott figyelmet igényel. A gyártó szerint a ráfröccsenő vízpermettől és izzadságtól viszont védett.


A karóra ára a választott színtől függően változik. Az e-papír ugyanis fehér színű, így ez a szín olcsóbb, körülbelül 95 USD, amely átszámítva 24.000 Ft. A magasabb árkategóriájú fekete, szürke színű CST-01 karórák 139-140 dollárba kerülnek, ez hozzávetőlegesen 35-40 ezer forint. Az órát jelenleg az említett három színben gyártják.
A CST-01 női és férfi csuklón egyaránt jól mutat, és nagyon modern megjelenést kölcsönöz viselőjének. Töltési ideje mindösszesen 10 percet vesz igénybe, melyet este vagy akár reggel könnyedén meg tudunk oldani. Könnyedségéből adódóan szinte észre sem lehet venni, hogy csuklónkon van. További pozitívum, hogy kijelzője szinte bármilyen fényviszonyban tökéletesen leolvasható.


Összességében tehát tökéletes kiegészítője lehet öltözékünknek és emellett vékonyságával, illetve az ehhez párosuló technológiájával igazi kuriózumnak minősül.

Mobil verzió
Árukereső.hu Árukereső.hu


Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.